Sökmotoroptimering – SEO

Alla söker – men inte alla blir hittade

Hur många sökningar gör du på nätet varje dag? Du vill hitta riktigt bra och relevanta resultat när du söker eller hur? Det är vårt prio när vi hjälper dig med sökmotoroptimering av er hemsida, ni ska vara relevanta.

I Sverige görs det 45 miljoner sökningar på Google, varje dag.
När de söker efter dig, då vill du ligga i toppen av sökresultatet.
Vi hjälper dig dit!


“Tydliga rapporter gjorde det enkelt att se hur vi placerade oss i sökresultaten jämfört med våra konkurrenter. Analyser och åtgärdsförslag från Järna Kommunikation hjälpte oss att snabbt placera oss bättre i sökresultaten på Google.”

Jimmie Tideman, Marketing Team Leader Wavin Sweden.

Så hjälper vi er att klättra i sökresultaten på Google

SEO metod & arbetsflöde

Du behöver bara titta på resultatrapporterna, resten av SEO-arbetet sköter vi.

1. Vi hittar rätt sökord

Vi hjälper dig att hitta rätt söktermer att arbeta med. Ni ska ju synas på de sökningar som era potentiella kunder gör och framförallt de sökord/sökfraser som har stor sökvolym. Vi har verktyg för att göra bra val.

2. Rankingrapport och trafikrapport

Du får tydliga rankingrapporter där du kan se vilken position på Google ni har på de utvalda sökorden. Här kan du följa utvecklingen månad för månad. Vi ger dig även trafikrapporter som ger dig insikter om den besökstrafik som din hemsida får.

3. Löpande bevakning och sökordsoptimering

Vi gör teknisk översyn av din hemsida och ser över innehåll. Utifrån vår analys gör vi åtgärder. Vi analyserar även era konkurrenter. Vi sköter övervakning och sökordsoptimerar er hemsida löpande för att ni ska få fler toppositioner och sedan behålla dessa över tid.


Vill du bli hittad på google?

Ring eller mejla oss nu och säg att du vill ha hjälp med SEO:

08 551 733 33 · hej@jarnakommunikation.se


SEO - SökmotoroptimeringMer om sökmotoroptimering

(SEO, Search Engine Optimization/sökmotoroptimering) är något som behöver ses över kontinuerligt i din marknadsföring av din hemsida.

Alla större sökmotorer såsom Google, Yahoo och Bing har sådana resultat, där webbsidor och annat innehåll såsom videor eller bilder visas och rangordnas utifrån vad sökmotorn anser vara mest relevanta för användarna.

SEO hjälper till att säkerställa att din webbplats är tillgänglig för en sökmotor och förbättrar chanserna att webbplatsen kommer att hittas av den. Ju högre en webbplats naturligt rankas i resultaten av en sökning, desto större är chansen att denna webbplats kommer att besökas.

Hemsidan – skapad för besökaren

Att försöka luras genom att gömma sökord eller försöka få inlänkar från suspekta blogg- och hemsidor kommer att bestraffas i ditt sökresultat, därför är det viktigt att skapa en hemsida som först och främst är till för dina besökare och inte för Google.

Att komma högt upp på Google (och andra sökmotorer) är i sig en lite längre process, och bygger lika mycket på ett bra relevant och uppdaterat innehåll som på att ha en webbsida som är helt tekniskt optimerad för sökningar. Med andra ord: Skapa aldrig en sida som enbart är till för sökmotorerna.

SEO-tips

Mest handar sökmotoroptimering om sunt förnuft och mycket kan du göra själv, men ibland kan det vara värt att anlita oss för att få hjälp med utförandet och tankegångarna i ämnet. Vi kommer inte ta betalt för ”luft” och hokus pokus så här lämnar vi våra hetaste tips för en bra början.

  1. Utforma sidan med relevant text -och bildmaterial
  2. Se till att sidans struktur och kod (Länkar, rubriker och ingresser) är utformade med sunt förnuft
  3. Det är viktigt att sidans adress är densamma som sidans namn, rubrik mm.
  4. Se till att alla hemsidans länkar fungerar och leder till fungerande sidor

Emanuel Hallklint Webbdesigner, Contentstrateg 070 532 40 49 emanuel@jarnakommunikation.se