Hurra! Vi är nominerade till Svenska Designpriset

Järna Kommunikation nominerade till Svenska Designpriset

Svenska Designpriset är hela Sveriges tävling i design och kommunikation. För arbetet med Saltå Kvarns förpackningsdesign är vi nu nominerade i kategorin Identitet Förpackning – Livsmedel. Från den 13:e till 19:e september pågår röstningen.

Tycker du också om Saltå Kvarns förpackningar? Rösta på oss så är du med och hejar fram ett företag som är miljösnällt inifrån och ut. Du hittar oss under kategori: Identitet Förpackning – Livsmedel.

Det var dags för omtag och målet var att förvalta Saltå Kvarns arv och samtidigt tänka om utifrån nya strategier och behov hos konsument. En del i en större satsning där hela Saltå-familjen rullar ut med ny skrud i butikshyllan.

Får produkten att sticka ut i hyllorna

Med kvarnen i fokus och tydliga mervärden vill Saltå Kvarn öka utbudet av premium-mjöl i hyllan och fortsätta uppmuntra till att njuta och äta mer av ekologiskt tillverkade produkter.

– Svårigheten var att rensa upp och förtydliga, samtidigt som vi skulle säga mycket mer. Vi ville förtydliga budskapen om innehåll, ursprung och klimat i en ren och tydlig design. Samtidigt som Saltå Kvarns historia och känsla skulle behållas. Därför har jag jobbat mycket med sigill, illustrationer och ljusare färger som får produkten att sticka ut i hyllorna. Det behöver inte alls vara tråkigt att prata allvar, här har istället färg och form fått förmedla hälsa, miljö, hantverk och framtidstro, berättar vår grafiska formgivare Karin Huber.

Se när Karin Huber pratar om vårt arbete med Saltå Kvarns design:

Nominerade Svenska Designpriset

Svenska Designpriset – Resultatet av ett fint och långt samarbete

– Det känns jätteroligt att vi är nominerade till Svenska Designpriset! En bekräftelse på att allt nedlagt arbete och många och långa diskussioner gav resultat. Vi har jobbat otroligt tätt med Saltå Kvarn i den här resan, så det här är resultatet av ett fint och långt samarbete,
säger Karin Huber.

Har du någon av Saltå Kvarn produkter hemma i skafferiet? Det hoppas vi. För nu är det ju konstaterat att det inte bara är innehållet som förgyller tillvaron. Vi på Järna Kommunikation är jätteglada – nu håller vi tummarna och hoppas du vill rösta på oss.

Anders Aldén Redaktör, Produktionsledare, Google Ads-certifierad 073 330 34 32 anders@jarnakommunikation.se