Saltå Kvarn – Lansering av nyttiga nyheter

Saltå Kvarn nyttiga nyheter

Softa Bär och Rostade Kokoschips..låter gott eller hur? När det var dags för Saltå Kvarn att utöka sitt sortiment av ekologiska mellanmål fick vi i uppgift att skapa digitalt engagemang kring deras nyttiga nyheter.

Saltå Kvarn har sedan starten gått ”all in” för att erbjuda hälsosamma, miljösnälla och väldigt goda produkter. I deras sortiment hittar du allt från rågmjöl till olivolja med chili, helt ekologiskt förstås. Som mångårig samarbetsparter blev vi på Järna Kommunikation extra glada över att få bistå kring lanseringen av Saltå Kvarns nyttiga nyheter – Softa Bär och Rostade Kokoschips.

Pressmeddelande

Att det finns hälsosamma och nyttiga alternativ till godis, som dessutom är supergoda är ju självklart en nyhet som måste förmedlas via ett pressmeddelande. Sagt och gjort! Inför lansering kunde besökare ta del av pressmeddelandet från flertalet olika webbplatser.

Smakprov från Saltå Kvarn

Vår idé var att locka nyfikna att beställa smakprov av produkterna. Därför skapade vi ett formulär via webbsidan och lanserade en social kampanj med syfte att dra trafik till formuläret. Strategin var lika enkel som den var framgångsrik – vi hann inte mer än att publicera vår första annons innan kvoten för smakprov var uppfylld.

I och för sig ingen bedrift med så lockande och nyttiga produkter!

Influencer-kit

”Word of mouth” är ju alltid lyckad marknadsföring eller hur? Framförallt när budskapet presenteras med smarriga serveringsbilder och söta barn som äter nyttiga snacks från Saltå Kvarn. Tillsammans nyttjade vi våra nätverk och fick många nyfikna sociala medie-användare att gå från att prova produkt till att själva publicera bilder och videor i deras nätverk. För att se användargenererat innehåll när det är som bäst, besök Saltå Kvarn på Instagram och kolla på taggade bilder.

Innehållsproduktion

Vi ansvarade för strategi för sociala medier och bistod Saltå Kvarn med produktion av innehåll. Bland annat besökte vi barnfamiljer och filmade de glada barnen när de provade de nyttiga nyheterna.

Psst..vi använde inget manus..barnen tyckte det var gott på riktigt!

Annonsering

Sociala medier är ju så mycket mer än det du ser i flödet. För att uppfylla Saltå Kvarns kampanjmål upprättade vi en övergripande annonseringsplan och säkerställde att rätt innehåll marknadsfördes till rätt målgrupp med rätt optimering. Resultatet blev en lyckad kampanj med en stor räckvidd och en mycket kostnadseffektiv annonsering. Inte minst har efterfrågan på Saltå Kvarns nyttiga nyheter vuxit rejält.

Har du inte provat Softa Bär och Rostade Kokochips från Saltå Kvarn? Släck ner webbläsaren och bege dig genast till närmsta livsmedelsbutik 🙂


Nyfiken på de vackra förpackningarna?

Saltå Kvarn nyttiga nyheter

Visst ser de läckra ut! Designen av förpackningarna till Softa Bär och Rostade Kokoschips står vår eminenta grafiska formgivare Karin för.

Läs gärna mer om vårt arbete med design och grafisk form.


Anders Aldén Redaktör, Produktionsledare, Google Ads-certifierad 073 330 34 32 anders@jarnakommunikation.se