3 sociala mediahacks som räddar dagen

3 sociala media hacks som du måste kunna
sociala media hacks
Du har producerat det perfekta innehållet, allt är klart och du är redo att publicera din nästa sociala succé. Vad kan gå fel? Det finns faktiskt en hel del saker som kan krångla, men som tur är finns det enkla lösningar. Här kommer  3 sociala mediahacks som räddar dig ur knipan och ökar dina chanser att nå ut.

Kontrollera textmängd i bild

Problem: Visst är det lockande att producera inlägg med slagkraftiga budskap i bilden? Men, var försiktigt! För mycket text och Facebook kommer drastiskt att minska räckvidden för ditt annonserade innehåll, i värsta fall kan du inte köra annonsen överhuvudtaget.

Lösning: Du löser ditt problem genom att använda dig av Facebooks verktyg för textöverlagring. Du laddar upp din bild och Facebook meddelar om du behöver dra ner på textmängden i bilden. Smidigt va?!

Korrigera länk-cache

Problem: Du är redo att sprida ditt nya blogginlägg i dina digitala kanaler. När du klistrar in länken inser du att du har stavat fel i rubriken. Du ändrar din rubrik men upptäcker till din stora irritation att ditt inlägg vägrar att ändra sig, texten som visas i länken är fortfarande felstavad.

Lösning: Även denna gång kommer Facebooks egna verktyg väl till hands. Du löser problemet genom att använda dig av Facebooks Debugger. Klistra in din länk och klicka på Debug. Ska du posta på LinkedIn använder du istället Post Inspector. Voilà!

Boosta dina Instagraminlägg – På riktigt!

Problem: Du vill lägga en liten summa för att öka spridningen av ditt senaste inlägg på Instagram. När du gjort klart din annons upptäcker du att alla likes och kommentarer endast är synliga via en kopia av inlägget (märkt sponsrat innehåll).

Lösning: Nu kan du (äntligen) använda dig av Facebook Ads Manager för att sponsra dina Instagraminlägg på samma sätt som dina Facebookposter. I annonsnivå, välj Lägg till Instagramplacering klicka på Använd befintligt inlägg och leta upp din Instagrampost. Ta Da!

Rekommenderad läsning:

Anders Aldén Redaktör, Produktionsledare, Google Ads-certifierad 073 330 34 32 anders@jarnakommunikation.se