Uppdatering av WordPress, håll din hemsida up-to-date

Uppdatering WordPressWordPress är byggt med sk. open source vilket öppnar upp för många möjligheter att skapa fantastiska hemsidor. En nackdel är dock att möjligheten kan utnyttjas. Det betyder att om inte WP-kärnan, och plugins hålls uppdaterade och väljs med omsorg så riskerar du att få virus eller trojaner på din hemsida. Uppdatering är mycket viktigt!

En uppdatering av WordPress och av tredjepartsplugins gör att du får de senaste versionerna så att du får bättre säkerhet mot intrång och skadlig kod eftersom eventuella säkerhetshål ofta blir åtgärdade.

Att underlåta att uppdatera WordPress, leder ofta till:

  • Hemsidan dör – du får en sida med en massa felkod eller att den blir helt vit.
  • Hemsidan blir omdirigerad till andra oseriösa sajter ex. nätporr eller casino-verksamhet.
  • Virus läggs in på din sida utan att du märker det och hackers kan använda e-postprogrammet för att skicka ut reklam eller virus.

Uppdatering av WordPress är ett måste för alla som vill ha en säker hemsida – för dig och dina besökare.

Att själv uppdatera kan i bästa fall fungera smärtfritt men det är viktigt att hålla tungan rätt i mun för att inget ska gå fel. Vissa plugins är inte kompatibla med senare versioner av WordPress osv. Detta kan leda till en trasig hemsida. En backup av hemsidan (filer och databas) är väldigt viktigt innan du gör din uppdatering. För att lära dig mer hur du själv ska uppdatera hemsidan besök WordPress utvecklarportal.

Behöver du hjälp?

Vi hjälper dig gärna med detta förfarande och löser allt som ev. skulle kunna uppstå under en uppdatering av hemsidan.

Läs mer om vårt uppdateringsavtal för en säker webbplats.

 

Jesper Thörn Webbutvecklare, Nätv.tekniker 073 656 51 72 jesper@jarnakommunikation.se