Svenska LantChips blir först i världen med fossilfri produktion

Svenska LantChips Fossilfri produktion

Miljötänk och innovation har präglat Svenska LantChips sedan starten 1991. De var först på marknaden med ekologiska chips och har under åren fortsatt att utveckla nya sätt att producera krispiga LantChips, samtidigt som de värnar om vår natur. Nu tar de nästa steg i utvecklingen och blir först i världen med fossilfri produktion.

I anslutning till chipsfabriken i Södertälje står den nya anläggningen som under oktober kommer att vara klar för användning. Med hjälp av pellets från svenska skogar och chipsrester från produktionen, värms en stor panna med vatten. Vattenångan leds vidare in i fabriken där den värmer upp fritöserna, det kondenserade vattnet går sedan tillbaka till anläggningen och återanvänds.

Mer information om Svenska LantChips nya anläggning hittar du på MyNewsDesk.

Vi har glädjen att arbeta med Svenska LantChips

Vi på Järna Kommunikation är stolta över att få arbeta med företag som verkligen vill ligga i framkant när det kommer till miljömedvetenhet och innovation.

Är du nyfiken på vilka spännande projekt vi har tillsammans med Svenska LantChips? Ta gärna en titt på vårt kundcase!

Anders Aldén Redaktör, Produktionsledare, Google Ads-certifierad 073 330 34 32 anders@jarnakommunikation.se