JK’s Pontus Karlsson – utvecklare motiverad av lusten att skapa praktiska innovationer

Jag har alltid älskat att undersöka och uttrycka mig kreativt genom att skapa. När jag var liten handlade det mest om att mecka sönder all elektronik jag kom över, bygga lego, slipa till smörknivar eller slå in hundratals spikar i de kojor jag haft glädjen att bygga.

När jag blev äldre och blev “uppkopplad” så fastnade jag först och främst för att skapa hemsidor och internettjänster. Jag valde därför en specialutformad data-, teknik- och elektronikutbildning på gymnasiet.

Efter gymnasiet så började jag jobba i en livsmedelsbutik och fortsatte mitt intresse för utveckling på hobbynivå. Samtidigt som jag höll på med egna projekt på fritiden så lärde jag mig allt om kund och säljkontakt, butiksförsäljning och produktexponering.

När det blev sedan blev dags för mig att börja jobba professionellt som utvecklare så tog jag först en webbapplikationsutvecklar-utbildning på yrkeshögskolan. Det var en stor glädje att äntligen få börja fokusera heltid på mitt stora intresse.

Som examensprojekt skapade jag ett innovativt verktyg som jag senare presenterade för ett kanadensiskt företag som då valde att samarbeta med mig. Tillsammans med en spansk utvecklare och med mitt arbete som grund så började vi utveckla en helt ny tjänst, myBodyGraph.com. Resultatet har nu varit live i snart tre år och har över 55 000 användare.

Min tekniska kompetens är så kallad “full-stack”, vilket betyder att jag har en bred kompetens och arbetar med allt från databaser att processa datan på servern till allt användaren ser och interagerar med. Förutom själva programmerandet så har jag också ett stort intresse för själva produktutvecklingen. Jag är oftast full med idéer och har en förmåga att alltid se mängder med möjligheter hur en produkt kan utvecklas, lägger ett stort fokus på detaljer och har en förmåga att se vilka steg som behöver tas för att ta en produkt vidare till nästa nivå.

Jag brinner helt enkelt för allt som har med utveckling att göra, från idéstadiet till själva utvecklingen, från det tekniska till det visuella, hur man använder produkten, att lösa problem, skapa nya lösningar och nya innovativa produkter.

Min fritid spenderar jag mest tillsammans med min tvååriga son och sambo, då och då får jag tid för mig själv och då springer jag ibland genom skogen och njuter av fågelsången men mer ofta blir det långsamma promenader tillsammans med vår hund. Tillsammans med min familj spenderar jag även mycket tid tillsammans med andra nära och kära, då helst i anslutning till våra odlingar.

Förutom produkt- och webbutveckling så har jag också ett stort intresse för hållbarhet och miljöfrågor. Järna Kommunikation är i mina ögon ett väldigt modernt företag som följer etik och har en kultur som ligger mig varmt om hjärtat.

Det finns ingen framtid utan hållbar utveckling. Att vi tar hand om oss själva och den jord vi lever på är grunden för ett lyckligt liv.

Jag är väldigt tacksam att jag nu är en del av Järna Kommunikation och ser fram emot att bidra med min tekniska kompetens och för att skapa praktiska och innovativa lösningar för framtiden.

Anders Aldén Redaktör, Produktionsledare, Google Ads-certifierad 073 330 34 32 anders@jarnakommunikation.se