I sökandet efter en meningsfull arbetsplats

Sökandet efter en arbetsplats

Hej alla! Mitt namn är Angelica och jag har just nu praktik på Järna Kommunikation. När jag för en tid sedan funderade på hur jag skulle kunna använda mina förmågor i ett arbete som bidrar till världen, tipsade en god vän mig om just denna arbetsplats. Jag blev glatt överraskad när jag insåg att vi i Järna har en egen kommunikationsbyrå. En byrå som i grunden vill vara en positiv kraft som är med och förändrar världen. Vilket passar mig som hand i handske! Faktum är att jag har intressen i nästan all typ av kommunikation som sker på denna lilla byrå.

Ett av dessa intressen är att med hjälp av orden försöka fånga och förmedla just det där, där det säger klick inuti. Där det jag uttrycker förmedlar något som många av oss känner igen och som slår an i något gemensamt. Att uppleva att jag kan beröra andra med mina texter är en väldigt fin upplevelse. Jag tycker också det är fantastiskt kul att kasta loss med färgkombinationer och harmonisera dessa i form. Att rama in en liten bit av världen i ett fotografi, är ett annat stort intresse. Framför allt är kommunikation det mest spännande jag känner till!

Med kärlek för människa och natur

Skillebyholm i Järna

Skillebyholm i Järna

När det gäller mina grundvärderingar så är det viktigaste för mig som människa att vara så genuin och sann med mig själv som jag bara kan, i allt jag gör. Jag älskar det sant mänskliga, det som tar sig uttryck också i former många vänder bort blicken ifrån. Jag känner att vi alla är här, precis lika ofullständiga hela hopen av oss, och jag tänker att vi gör det bästa var och en av oss kan här tillsammans.

I mer pressade situationer av livet så är galghumorn min allra bästa vän. Jag älskar svordomar och att leka med ilskan. Jag märker att när jag ser klart och tydligt på allt som är hemskt, så ser jag samtidigt klart och tydligt allt som är vackert. Jag tror fruktansvärda svordomar och den ljuvligaste poesin, går tillsammans med varandra, hand i hand. Det här hjälper mig ofta i min kontakt med människor och öppnar mitt sinne för det kreativa och lekfulla. Att ha regelbunden tillgång till att bada bastu vid en sjö, är för mig väldigt viktigt och nästan en religiös upplevelse. Vår natur är så in i norden vacker och alla årstider är för mig helt brutalt vackra att uppleva. Livet är en så förunderlig plats!

Jag växte upp i Eskilstuna, och även om jag idag känner en stor kärlek till min hemstad, var det inte lätt för mig som väldigt känslig individ att klara av stadens hårda klimat. Järna har varit en fantastisk plats att komma till som ung och osäker vuxen. Norrtuna bostadsområde var för mig den kärleksfulla by som krävdes för att uppfostra mig och mina två barn. Det var också här jag träffade min fina man som känner samma kärlek för Järna och Norrtuna som jag. Det enorma stöd olika människor i olika tider har varit för oss här, är jag dem för evigt tacksam. Jag är nu redo att kasta mig ut i arbetslivet efter många år hemma med barn, och Järna Kommunikation kändes som helt rätt plats att starta på.

Mitt behov av ett meningsfullt arbete

Faktum är att jag efter en och annan praktikdag på Järna Kommunikation, behövt gråta en skvätt av lycka över att jag fått chansen att befinna mig på den här platsen och göra vad jag får göra här. Att som välvillig kommunikationsbyrå förmedla så mycket värme och humor mellan både kollegor och i möten med kunder, är väldigt fint att se och få ta del av. Jag är känslig på det sättet att skönheten i en verksamhet eller i människan sällan går mig förbi eller lämnar mig oberörd. När grunden i bolaget också står för det som för mig personligen är det viktigaste, grön hållbarhet och det medmänskliga, berör det mig på djupet. Jag tycker ju att det är så fantastiskt roligt att vara kreativ, möta kunder och söka efter skönheten i verksamheter, varor eller tjänster. Att göra detta tillsammans med ett så professionellt team är väldigt inspirerande!

Mina uppgifter hittills som praktikant har varit att testa olika former av kommunikationsverktyg. Jag provar allt från att fota i närområdet och korrekturläsa de andras material, till att prova på att skriva egna inlägg för sociala medier. Jag har svårt att tänka mig ett mer spännande yrke än att få vara medlare mellan hållbara företag och deras kunder.

Att lyfta fram det gröna, sunda och positiva

Min bild av marknadsföring har faktiskt inte alltid varit positiv. Jag har till exempel aktivt valt bort TV, för att jag inte vill påverkas att via reklamen bli missnöjd med mig själv, eller lockas till att köpa produkter som mer skadar än bidrar till oss människor och vår natur. Jag har ett brinnande engagemang i människa, samhälle och miljö. Att nu få se att marknadsföring faktiskt kan användas till att främja och lyfta det gröna, sunda och positiva i företag och arbetsplatser, inger mig mycket hopp och jag bidrar mer än gärna till detta.

Får i Järna

Något som också ger mig en känsla av meningsfullhet på den här arbetsplatsen, är de natursköna omgivningarna runt om och de vänliga människor i de andra verksamheterna i Skillebyholm. Till min stora lycka har jag hittat får här, ett djur jag växt upp med och tycker väldigt mycket om. Det ljusa och öppna kontorslandskapet med sitt höga, mjukt formade tak, lockar till både samarbeten och kontakt mellan alla här. Här väcks lätt känslan av att vilja stötta och verka för det positiva i vår värld.

Stort tack till alla på JK för att jag får vara här! Och till alla JKs fina kunder, hoppas jag får tillfälle att träffa många av er snart.

Med Varma Hälsningar, Angelica Bergvall

Anders Aldén Redaktör, Produktionsledare, Google Ads-certifierad 073 330 34 32 anders@jarnakommunikation.se