Google drar åt tumskruvarna för SSL-certifiering

Lets encrypt ssl certifikatVisste du att Google rankar hemsidor högre om de har stöd för kryptering? Visste du att Google nu dessutom drar åt tumskruvarna för dem som inte har tillgång till en krypterad webbplats?
För en tid sedan var detta endast dedikerat hemsidor med egen IP-adress och ett separat certifikat, vilket var både omständigt och dyrt. Nu erbjuder vi våra kunder som har sin hemsida hos oss en krypteringstjänst som dessutom är gratis.

Varför SSL/HTTPS?

SSL är en teknik som används för att kryptera trafiken mellan server och användare. Det används då känslig data skickas mellan din hemsida och din besökare, till exempel är det vanligt att kryptera förbindelsen då användaren skickar personlig data via ett formulär eller i en webbshop. En krypterad anslutning kan ingen utomstående spionera på datan som skickas ex i ett öppet/publikt nätverk, eller en dator som är utsatt för virus.

Man kan lätt se i adressfältet om en webbsida använder SSL eller inte, det står då oftast https:// istället för bara http:// så är anslutningen krypterad. Många webbläsare markerar också med en grön markering och en ikon med ett hänglås i adressfältet att anslutningen är krypterad och säker.

Vi hjälper dig

Som webbhotellskund hos oss har du alltid tillgång till det kostnadsfria SSL-certifikatet Let´s Encrypt. Vi hjälper dig gärna att konfigurera, funktionstesta och säkerställa att SSL-certifikatet fungerar på er hemsida.

Jesper Thörn Webbutvecklare, Nätv.tekniker 073 656 51 72 jesper@jarnakommunikation.se