Söker du svar på hur vi kan bidra till en grönare planet? Sök på Ecosia!

Ecosia Logo

Sökmotorsbranschen har under de senaste åren fått tillökning av nya innovativa uppstickare. Idag tenderar allt fler att försöka vara mer medvetna om hur deras digitala vardag präglar världen vi lever i. För den miljömedvetne surfaren kan vi rekommendera sökmotorn Ecosia.

Plantera träd medan du söker på webben

Ecosia är en vanlig sökmotor med ett ganska ovanligt syfte. De skänker nämligen minst 80% av sina annonsintäkter till trädplantering. Sökmotorn låter dig dessutom se hur många träd du hjälper dem att plantera medan du söker.

Ecosia Tree

ecosia.org kan du ta del månadsbaserade rapporter för att säkerställa att intäkterna verkligen går till trädplantering.

Låter dig jämföra resultaten med Google

Google är känd som mångas förstaval när det kommer till sökmotorer. Detta har Ecosia tagit med i beräkningen och låter dig med ett musklick jämföra sökresultatet med Googles egna. Sökmotorn i sig är baserad på Microsofts Bing.

Introduktionsvideo

Anders Aldén Redaktör, Produktionsledare, Google Ads-certifierad 073 330 34 32 anders@jarnakommunikation.se