Skapa en innehållsstrategi och nå toppen på Google med bra SEO

Under våren har vi utvecklat oss mycket. Vi har arbetat fram nya arbetsmetoder, lärt oss nya saker och förstärkt vårt team med en junior copywriter. Detta har resulterat i två förtydligade tjänster:

Content marketing. Vi hjälper dig att skapa bra innehåll och en tydlig strategi för din kommunikation i alla kanaler. Engagerande innehåll för din kundtidning, nyhetsbrev, blogg, webb, event eller sociala medier, som dina användare har nytta av, uppskattar, kommenterar och mer än gärna delar med sig av. Med tjänsten content marketing hjälper vi dig med just detta.

Content marketing metod & process

Sökordsoptimering (SEO). Vi hjälper dig att nå toppen på Google. Vi har arbetat med SEO under lång tid men nu har vi har investerat i nya verktyg som ger oss helt nya möjligheter att analysera och skapa bra åtgärder. Du behöver bara bry dig om det viktigaste, ranking- och trafikrapporter, det vill säga hur bra din hemsida placerar sig på Google och hur mycket trafik den får.

SEO metod & arbetsflöde

Du behöver bara titta på resultatrapporterna, resten av SEO-arbetet sköter vi.

Nyligen dubblerade vi antalet ettor (sökord där kunden toppar Google) åt en kund på bara några månader. Alltid kul när det går att mäta resultatet av sitt arbete på ett tydligt sätt.

Detta är våra tre enklaste tips för sökoptimering:

  1. Var relevant. Se till att sidan verkligen handlar om det du vill positionera dig bra på. Handlar sidan om ett ”Recept på den godaste kanelbullen”, då blir det enkelt att få med de relevanta sökorden i rubriker, brödtext och bildbeskrivningar.
  2. Bygg långsiktigt. Att skapa en bra hemsida med bra innehåll tar tid. Jobba långsiktigt och mät löpande både trafik och dina sökpositioner. Gör åtgärder och förbättra med tiden.
  3. Var unik. Kopiera inte det andra gör, skapa något eget och unikt. Skapa det innehåll som dina konkurrenter ännu inte tänkt på, men som din målgrupp behöver.

Emanuel Hallklint Webbdesigner, Contentstrateg 070 532 40 49 emanuel@jarnakommunikation.se