Säkrare lösenord med nya WordPress 4.3

Att det är viktigt med säkra lösenord är något vi har bloggat om tidigare och som jag alltid informerar om när jag håller webbredaktörsutbildningar. I går släpptes en ny version av webbpubliceringsverktyget WordPress, som vi använder som grund i alla hemsidor vi bygger. En av de viktigaste nyheterna i denna nya version är hur WordPress hanterar lösenord. När du skapar ett nytt lösenord så får du numera ett lösenordsförslag, med ett långt, krångligt och framförallt säkert lösenord. Toppen!

Kanske tycker du det låter som en mardröm med ett långt krångligt lösenord? Jag förstår dig, men tänk inte att du ska komma ihåg det, du ska skriva upp det på ett lämpligt ställe. Lär dig mer i vårt blogginlägg om hur du skapar och hanterar säkra lösenord.

Ni som har tecknat vårt uppgraderingsavtal kommer att få den nya versionen, på er hemsida, nu i dagarna.

Mer om nyheterna i nya WordPress kan du se i denna video.

Emanuel Hallklint Webbdesigner, Contentstrateg 070 532 40 49 emanuel@jarnakommunikation.se