Matkulturen i Järna

Idag vill jag  hylla den ekologiska matkulturen i Järna som verkar ta Sverige med storm.  Det är inte sällan som Järna nämns i media och speciellt inom matlagning. Per Moberg namedroppar olika odlare från trakten som spön i backen och igår när jag såg ett avsnitt av Pluras Kök var han och Tomas Di leva på utflykt på Nibble Handelsträdgård och handlade  grönsaker och kanelbullar från Järna Vedugnsbageri. Jag blir så stolt av att vara en del av Järnabefolkningen och den bygd som värnar så otroligt om naturen och kvalitén på maten.

Och nu när vi är inne på detta matlagningsspår vill jag tipsa alla Er därute som vill äta etiskt om en nyöppnad succé gastrobistro i Stockholm  vid namn VOLT. Där man kan få smaka högklassig gourmetmat med ekologiska viner och närproducerade råvaror. Vid mitt besök där det förtärdes en 7 rätters + 7 dryckes middag var självklart Järna mejeri en del av menyn. Självklart skröt jag med att jag bodde där. Självklart!

Maria Håkanson VD, Strateg, Copywriter 070 727 24 00 maria@jarnakommunikation.se