Alla talar men ingen lyssnar

Det största värdet jag får ut av sociala medier är att lyssna på vad andra har att säga. Efter att ha lyssnat, lärt och inspirerats så blir jag sugen att ge tillbaka. Tillbaka till gemenskapen i sociala medier. Då väcks lusten att själv bidra med värde, att dela med mig av min kunskap. Alla har vi något att dela med oss av. Något som någon där ute kan få nytta av. Något som kan inspirera. Så skapas värde i sociala medier. Och så är det mänskligt givande på många andra sätt att vara social. Både på nätet och afk.

En gång gjorde jag en affisch med orden ”alla talar men ingen lyssnar”. Det var så det kändes då. Alla ville prata, berätta och höras. Men ingen hade ro att höra den andre. Den känslan kom då framför allt från en bullrig reklamvärd där budskap skulle tryckas ut och hamras in. Tur att ändring är i sikte. För det är det. Här kommer en video signerad Joakim Jardenberg där Troed Troedson pratar på temat sociala medier och där han visar på den förändring mot lyssnande som jag tror är på gång.  Lyssna noga nu.

Tack: Johan Lidman för tipset!

Emanuel Hallklint Webbdesigner, Contentstrateg 070 532 40 49 emanuel@jarnakommunikation.se