Nya förbättrade TYPO3

Typo3 4.5Nyligen släpptes en ny version av webpubliceringssystemet TYPO3 som vi har använt flitigt i många år. Detta tycker vi är väldigt kul förstås och just nu håller vi på att testa nya TYPO3 4.5 för fullt.

Vi rekommenderar alltid våra kunder att uppgradera när det kommer nya versioner av webbpubliceringssystem. Detta för att det i längden gör sajten mer hållbar och är bra ur säkerhetssynpunkt. Och så är det ju kul för dig som jobbar som redaktör att få tillgång till nya funktioner och förbättringar.

Vi kommer snart att uppgradera alla kunder som ligger på vårt webbhotell till nya TYPO3 4.5. Detta gör vi alltid när nya betydelsefulla versioner släpps. Att uppgradera en sajt brukar gå väldigt smidigt och kräver för det mesta inte stor arbetsinsats.

Ligger er webbplats inte på vårt webbhotell? Såklart uppgraderar vi gärna er sajt till senaste TYPO3. Säg bara till!

Några förbättringar i nya TYPO3 4.5 som vi är glada över:

  • Gränssnittet för redaktörer (backend) har byggts om rent tekniskt. Lugn, du kommer känna igen dig, det ser sig likt ut men många saker fungerar smidigare nu. Till exempel fungerar ”dra och släpp” på ett bättre sätt i sidträdet.
  • Ombyggd funktionalitet i Workspaces.
  • Förbättrad sök. Du kan snabbt hitta den sida du vill redigera genom sökfältet uppe till höger. Sökfältet har förbättrats och nu visas resultaten medan du skriver.
  • Textredigeraren (RTE) fungerar nu i webbläsaren Chrome.

Emanuel Hallklint Webbdesigner, Contentstrateg 070 532 40 49 emanuel@jarnakommunikation.se