Youtubefilmer från sociala medier-dagen

Nu har vi publicerat två av föreläsningarna från inspirationsdagen ”nya möjligheter med sociala medier”, som vi arrangerade i Kulturhuset i Ytterjärna i september,  på Järna Kommunikations youtube-kanal.

Under min session nämner jag deltagarkultur och öppenhet  som exempel på nya attityder som jag tycker karaktäriserar den sociala webben. Jag pratar också om vilka fördelar det finns med att använda en webbaserad kundtjänst som komplement till traditionella varianter som mejl och telefon. Och om vilka fördelar vi  på Järna Kommunikation har upplevt efter att ha bytt ut en del gamla vanor. Vi använder nämligen numera Google Dokument (i stället för old-school Word-filer) och Yammer som ett gratis men sjukt effektivt intranät.

Gerards session var dagens viktiga motvikt till den annars så frälsta och okritiska stämningen som lätt kan råda när man pratar om webbens möjligheter och framtid. En av mina favoritdelar är den där Gerard talar om tid och vår upplevelse av tid (den hittar du 12 minuter in i del 2).  Det finns en inre och en yttre tid. Den inre upplevelsen av tid behöver inte vara densamma som den yttre tiden. Tänk på det när du försöker vara effektiv och beta av mejlkorgen och sedan läser igenom twitterflödet för att fort skynda vidare. Upplever du ögonblicket mer för att du twittrar om det och kanske fotar/filmar det med din mobil? Å ena sidan möjliggör det att vi delar ögonblicket med personer någon annanstans, men det är lika lätt att vi i stället bara missar att uppleva ögonblicket, här och nu. Jag kommer av någon anledning att tänka på lyckoforskningen som min bloggkompis Göran Hådén brukar blogga om, ibland på vår blogg om en köpfri dag. Så jag passar på att tipsa om hans sammanfattning av lyckoforskningen.

Tillbaka till dom nyupplagda videoklippen. Nu finns följande sessioner i sin helhet (Spola gärna fram lite så du slipper de lite långsamma inledningarna :):

Emanuel Hallklint: ”Om sociala medier, att använda webben som arbetsverktyg och att se längre än den egna webbplatsen”

Gerard Lartaud, verksamhetsansvarig på Saltå By: ”Etik och den moderna kommunikationen”

Vi kommer att publicera mer från dagen framöver.

Emanuel Hallklint Webbdesigner, Contentstrateg 070 532 40 49 emanuel@jarnakommunikation.se