Lärorika möten på Sweden Social Web Camp

SSWC-logo

I helgen var jag på Sweden Social Web Camp på den lilla ön Tjärö i  blekinges vackra skärgård. Dit åkte jag för att möta 409 engagerade entusiaster som brinner för webbens utveckling. Dit kom utvecklare, entreprenörer, journalister, PR-folk, experter på sökmotoroptimering, creativ commons, user experience design och mycket annat. En perfekt plats för mig att lära, och bidra. Och såklart att tälta, njuta av miljön och dansa 🙂

Många deltagare har jag mött tidigare och ännu fler är det som jag mer eller mindre känner via nätet. Det är personer vars bloggar jag läser och som jag har kontakt med via tjänster som Twitter (@emanuel, @jkommunikation). Personer som utgör mitt lilla branchuniversitet, typ.

Efter den här helgen är jag ännu mer taggad att utveckla oss som företag och er såklart, om ni vill!

Deltagarna skapar schemat #sswc
The Grid. Deltagarna skapar schemat. Fler bilder hittar du i Flickr-grupperna: SSWC2010 och SSWC.

Jag gick på flera intressanta sessioner. Några exempel:

”Facebook – en plats för företag?” med @deeped och @heidiupdate. Där vi diskuterade hur framtiden ser ut för företag på Facebook. Varför ska man vara där? Hur bör man bete sig som företag på Facebook? Vad är den reella nyttan för företag och kunder? Det var många intressanta tankar som lyftes och en riktigt matnyttig session för mig som jobbar med detta.

”Word Press – Inte bara bloggar” med @tdhse. Kul att höra om utvecklingen av detta fantastiska CMS som vi med glädje jobbar med. (Den här bloggen är byggd med Word Press).

”Sociala webben inom organisationer” med @beastankar

PreSSWC10Solcells-WIFI. En kul detalj var att Tomas Wennström kirrade trådlöst internet på campingen med solcells-wifi. Perfekt för uppkopplade tältare.

SSWC i media. Sveriges Radio: ”Datanördar campar på Tjärö” & ”Hundratals nätnördar i gröngräset”.

Tv4 inslag ”Kollo för nördar i Blekinge skärgård”.

Vill du läsa mer om #SSWC så kan du hitta andras blogginlägg här: Twingly Channel eller flölja #SSWC på Twitter.

/ Emanuel

Relaterat: Nyfiken på Sociala medier? Den 16 september blir det Inspirationsdag i Kulturhuset i Ytterjräna, ”Nya möjligheter med Sociala Medier”. Med superbra talare som Brit Stakston (JMW), Johan Ununger ( Saltå Kvarn), Gerard Lartaud (Saltå By), och Caroline Petersson (Camino). Info: www.jarnakommunikation.se/inbjudan

Emanuel Hallklint Webbdesigner, Contentstrateg 070 532 40 49 emanuel@jarnakommunikation.se