En tredjedel surfar hellre med mobilen

Smart Phone
Creative Commons License Foto: Xjs-Khaos

En tredjedel av alla med smartphone väljer mobilen framför datorn om de måste välja ett sätt att ta sig ut på internet. Detta enligt Mediebyrån Initiative Universal Media som undersökte mobilvanorna hos 8 000 smartphoneanvändare i Sverige, Storbritannien, USA, Italien, Kina, Sydkorea, Australien och Indien. I Sverige använder 63 procent av smartphoneägarna internet i telefonen varje dag, hälften surfar flera gånger per dag.

Våra surfvanor håller på att förändras.  Fler och fler har numera mobiler som är så avancerade att dom utan problem kan mäta sig med små bärbara datorer. Personligen har min iPhone ersatt min dator i stor utsträckning vad gäller rent surfande. Twittra, läsa bloggar och tidningar, leta telefonnummer och adresser, kolla vädret, kolla tv-tablå, föra över pengar, mm. Allt detta gör jag numera hellre, och oftare, med mobilen. Och jag är uppenbarligen inte ensam. Nyligen nämnde även Johan Ununger, VD på Saltå Kvarn, till mig att hans mobil ersatt 80-90 % av hans datortid. Det är mycket!

Snart kommer mobilen att vara det vanligaste sättet som vi socialiserar, använder tjänster och söker information via nätet.

Dagens fråga: När du ligger i hängmattan i sommar och läser en massa spännande bloggar, vad kommer du då använda för att surfa? En laptop eller din mobiltelefon/smartphone)? (Jag förutsätter att du inte kommer att sitta inne vid en stationär dator, det är ju sommar!)

Mer om undersökningen kan du läsa hos Dagens Media.

Emanuel Hallklint Webbdesigner, Contentstrateg 070 532 40 49 emanuel@jarnakommunikation.se