Vill du också utvecklas?

Kommunikation är grunden för förståelse mellan oss människor.

Sociala medier och Internet möjliggör att detta skall kunna utvecklas över fysiska och sociala gränser. Det är en hisnande känsla att tänka på att för 20 år sedan visste ingen var Internet var, idag är det få som klarar sig utan.
Det är och förblir (hoppas jag) en spelplan där alla har samma möjlighet att synas med sina drömmar,  idéer och visioner – fattig som rik och ung som gammal.

När jag började med webbutveckling för snart 15 år sedan var Internet som media fortfarande relativt nytt. Ett embryo som fullkomligt skenat iväg. Idag lanseras 1000-tals nya sajter varje dag, med den ena vilda idén efter den andra, ibland mer och ibland mindre lyckade. Oavkortat vilken idé som man vill utveckla på webben så behövs det någon som gör hemsidan…

OK då börjar vi: <html><head>… eller hur var det nu?

Som tur är så har alla dessa idéer utvecklats till fler fria publiceringssystem (CMS Content Management System) för hemsidor som förenklar och möjliggör något som förr krävde dyra konsulttimmar att utveckla. Några att nämna är TYPO3, Drupal, Joomla m.fl. Men även WordPress som från början var ett renodlat blogverktyg som senare mer och mer utvecklat möjlighet att använda det som ett CMS med funktioner som mallhantering, grafisk redigerare (WYSIWYG Editor), dynamiska menyer och 1000-tals valbara tredjepartstillägg.

I många fall krävs lite handpålägg då man kanske nöjer sig med färdiga gratis mallar och ett utseende som inte behöver vara unikt. I andra fall så kanske man behöver en unik design med unika tilläggs-funktioner. Det är här konsulten har sin berättigade plats idag: Hjälpa dig att utveckla din idé så att den förpackas och implementeras i en professionell design i ett användarvänligt gränssnitt.

Min bakgrund inom webbutveckling är förutom utveckling i HTML & CSS också ASP (Active Server Pages), ASP.NET, PHP och SQL i databaser såsom MsSql, Access och MySql. Det möjliggör att jag även kan hjälpa dig att vidareutveckla dina redan påbörjade eller pågående projekt. Men ofta är värdet i att migrera till ett publiceringsverktyg många gånger högre att det sällan lönar sig att vara kvar i ett äldre system, eller använda statiska webbsidor.

När jag efter ett flertal år inom webbutveckling arbetat med Microsofts produkter (Visual Studio m.fl) så kände jag att det inte var rätt längre. Dels så kostade allt pengar så fort som något skulle göras och dels så kändes gränssnitten som pansarvagnar. Här behövs utveckling tänkte jag och började luska i Open Source (Öppen källkod) och PHP. En helt ny värld har öppnats, med 1000-tals utvecklare som hjälpts åt för att göra storverk utan att det kostar skjortan. Dessutom så känns det bättre i maggropen också, mer etiskt och känslan att gynna ett monster (läs microsoft) försvann. Det passar dessutom en etisk webbyrå tänker jag idag. Jag hade utvecklas…

Jag vet att tillsammans kan vi skapa något unikt som verkligen fungerar för dina ändamål, oavsett om det är en redan påbörjad hemsida eller om det är en ny uppfinning. Jag ser med glädje fram till att hjälpa dig att skräddarsy och utveckla dina framtida idéer.

Kontakta oss för att få veta mer

/Jesper
Webbutvecklare
Järna Kommunikation

Jesper Thörn Webbutvecklare, Nätv.tekniker 073 656 51 72 jesper@jarnakommunikation.se