Internet Explorer? Byt webbläsare!

Korta versionen: Vi rekommenderar alla som använder webbläsaren Internet Explorer att byta till en snabbare, säkrare och allmänt bättre webbläsare. Vi rekommenderar följande webbläsare: Firefox, Safari, Chrome eller Opera.

Webbläsare: Firefox, Chrome, Safari, Opera, Internet Explorer

Ofta när jag besöker våra kunder för att hålla en snabbkurs i hur man redigerar, uppdaterar och sköter om sin webbplats med hjälp av webbpubliceringssytem som TYPO3 och WordPress så upptäcker jag att det är Internet Explorer som fortfarande används som standardwebbläsare på datorerna. Detta är inte konstigt då Internet Explorer är en webbläsare som följt med när man installerat Windows på sin dator. Men Sedan många år så har Internet Explorer varit ett mycket dåligt val när man ser på konkurrensen.

Det finns många anledningar till varför du bör byta ut Internet Explorer, jag tänkter inte gå igenom alla här men titta till exempel på nedanstående graf över de olika webbläsarnas prestation vad gäller JavaScript (ju kortare bar, desto bättre resultat):

Webbläsartest - JavaScript
Källa: Computerworld

Så, använder du Internet Explorer? Iväg med dig och ladda ner någon annan (Firefox, Safari, Chrome, Opera) gratis webbläsare 🙂

Emanuel Hallklint Webbdesigner, Contentstrateg 070 532 40 49 emanuel@jarnakommunikation.se