Rapport från Sweden Social Web Camp

Deltagarna på Sweden Social Web Camp

I helgen som gick var jag på Sween Social Web Camp på underbart vackra Tjärö nere i Blekinge skärgård.

Det hela började för min del på fredag morgon med två twittrande bussar fullastade med förväntansfulla camdeltagare som avgick från cityterminalen i Stockholm. Aldrig tidigare har jag åkt en buss där så många sladdar hängde från taken. Elutagen var fulla med grenkontakter för det var ju många laptops, iPhones och anda enheter som användes för att rapportera till omvärlden om detta viktiga skeende i svensk webbhistoria. Men det var inte bara hårdvara på bussen, det var såklart en plats för nya sociala möten.

Väl framme på på Tjärö, efter en liten tur genom skärgården med m/s Tjärö, var det dags att sätta upp tälten i ett stilla duggreg.  Det var campingliv som gällde för mig, jag bodde i ett stort militärtält tillsammans med folk från FENA. Sedan följde middag och välkomstsamling och en smula festande. Nog om det 🙂

Lördagen var solig och varm. Schemat fylles med spännande sessioner som det var riktigt svårt att välja bland. Mitt urval var:

Schemat där deltagarna bestämmer innehållet.

SSWC var en unconferens eller barcamp, alltså en tillställning där deltagarna tillsammans formar innehållet och bidrar med sin kunskap, mer avslappnat och deltagardrivet än en traditionell konferens. På bilden ser du schemat för lördagen som vi alla tillsammans skapade på plats. Ett helt A4 innebär en session på 40 min medan ett 1/2 A4 representerar en session på 20 min.  Det fanns 7-14 olika ämnen att välja på samtidigt. Många spännande presentationer och diskussionsgrupper!

Förutom alla sessioner så var för min del alla möten med spännande människor det absolut mes värdefulla med denna helgen. Stämningen var öppen och välkomnande och alla var taggade.

Ett skönt minne var när jag, efter alla uppfyllande sessioner på lördagen, ställde upp datorn på en stor sten mitt ute i naturen, kvällssolen sken över skärgårdsön och jag skypade (ringde videosamtal via datorn) hem till familjen för att säga godnatt till barnen. Kombinationen av vacker natur, festivalstämning och att få prata med mina underbara saknade barn. Ja, det måste ju vara den optimala upplevelsen av vad webben har givit för möjligheter till social samvaro.

SSWC i bilder:

Fler bilder från SSWC på Flick och här.

Mer från SSWC hittar du bland annat på:

Emanuel Hallklint Webbdesigner, Contentstrateg 070 532 40 49 emanuel@jarnakommunikation.se