Webbyråer i Järna

Känner du till hur många webbyråer det finns i Järna?

Inte? Då ska jag hjälpa dig att se vad som erbjuds i form av webbkompetens i närområdet kring Järna.

Järna Kommunikation är en webbyrå. Visst, vi är mycket annat också såklart. Vi arbetar ju med kommunikation på många olika sätt men saken är att vi delvis är just en webbyrå. En webbyrå som sedan 2005 har skapat, underhållit och förbättrat webbplatser och som idag inom webb bland annat erbjuder:  webbdesign, webbutveckling, webbredaktör, sökmotoroptimering ( och sökordsoptimering), internetmarknadsföring (sökordsannonsering) och drift  på vårt webbhotell.

Vi har hjälpt allt från lite större verksamheter som Saltå Kvarn (Min Müsli), Biodynamiska Produkter (Fyra Årstider), Värna och Vidarkliniken till mindre verksamheter som waldorfskolor (tex. Järna Naturbruksgymnasium), Kulturhuset i Ytterjärna och Vidarstiftelsen.

Sebastian Tibbling som tidigare arbetade med oss när vi hette Antroposofiskt Infocenter ( vi bytte namn och blev AB i augusti 2008) har tillsammans med Rasmus Thomsen startat kommunikationsbyrån Thomsentibbling. Jag skulle nog inte kalla dom för webbyrå, men webb är ett av deras områden då dom designar och hjälper sina kunder med webbplatser genom samarbete med stockholmsbaserade Esyweb (som har ett egenutvecklat webbpubliceringssystem) och Nordisk Handel (som erbjuder webbshopslösning och eget webbpubliceringssystem). Dom har bland annat hjälpt Näva och Skillebyholm.

Min vän Müfit Kiper arbetade tidigare med oss men driver nu den egna firman Kiper IT-konsult och är duktig webbutvecklare som vi fortfarande anlitar när vi får för mycket att göra. En annan vän är Jesper Thörn, som startat InovArt, är duktig på .NET och som bland annat har skapat Solviksolans webbplats.

I Järna finns också Järna Databod och Arctic Web, som jag inte haft kontakt med, så vad dom kan och erbjuder känner jag inte till så bra. Sedan finns det en rad personer med kunnande inom webb, bland annat Philip Harrison som tillsammans med Adam Vindrelid startat Macskolan och Spotylist, Harald Breidenstein som driver Ramverkstan i Röda vagnen och bland annat skapade webbplatsen för Itid (som förr hade Gula villan i Järna).

Järna är ju en liten ort så dom flesta som håller på med webb känner varandra. Detta var min lilla lista, om jag glömt/missat någon så kommentera det så uppdaterar jag! Kanske återkommer vi, med ett till blogginlägg, med mer info om webbyråer i Trosa, Hölö, Mölnbo, Gnesta, Vagnhärad och Södertälje.

Emanuel Hallklint Webbdesigner, Contentstrateg 070 532 40 49 emanuel@jarnakommunikation.se