Lurig bugg i Typo3

Sol och bad hör sommaren till, men dessvärre även en del irriterande kryp. Just i år får även den som jobbar med Typo3 se upp med en ny bugg som kan vara minst lika irriterande som mygg och fästingar.

Buggen uppkommer om man använder Firefox för att redigera sidinnehåll i Typo3. Alla länkar som man skapar till andra webbplatser får ett prefix som gör dom obrukbara. I regel märker du inget konstigt förränn du (eller en besökare) råkar klicka på länken.

Även den senaste versionen av Typo 3 (i skrivande stund 4.2.6) är drabbad. Eftersom buggen bara uppkommer om man använder Firefox rekommenderar vi att du använder en annan webbläsare när du jobbar med Typo3, t ex Safari, Opera eller Internet Explorer. Det går även bra att använda en äldre version av Firefox – 3.0.10 fungerar bra.

Jesper Thörn Webbutvecklare, Nätv.tekniker 073 656 51 72 jesper@jarnakommunikation.se