Biodynamiska grönsaker och frukter på Nibble Trädgård

Nu är jag tillbaka på jobbet efter en lugn semester. Det är lite tomt här på kontoret då jag är den enda som börjat jobba men jag försöker hålla ångan uppe, eller snarare att få upp ångan igen, man är ju inne i ett lugnare tempo efter att ha varit ledig.

När jag var på Nibble Trädgård för att handla lite fika upptäckte jag att dom har så mycket billigare priser än Konsum i Järna just nu. Ekologiska äpplen kostar till exempel bara 23 kr/kg och underbara salladshuvuden var mycket billigare, typ 30%. Billigt, bästa kvalité och så miljösnällt det kan bli. Lokalproducerat, biodynamiskt och allt!

Vad har då mitt lilla inhandlande av sallad till lunchen och äpplen till fikat med kommunikation att göra? Jo bara en så enkel sak som att demonstrera hur enkelt man kan använda video för att berätta på sin webbplats.

I dessa tider då sociala medier är allmängods och alla använder Youtube, Facebook och liknande tjänster för att kommunicera med varandra varje dag så är vi vana med varierande bildkvalite och man behöver alltså inte känna pressen att det ska vara finslipat som om man försöker göra reklamfilm för TV a la ICA-Stig. Nej, ner med garden och ut och filma små korta videor för att visa upp era verksamheter. En bild säger mer än tusen ord men ibland säger faktiskt en video ännu mer!

Några webbvideor jag skulle vilja se:

  • Eleverna berätta om hur det är att gå på er waldorfskola
  • Den biodynamiska odlarens videodagbok (så man får komma ”närmare” maten)
  • Bagaren på Nibble bageri som berättar hur han gör sina underbara bröd
  • Livekonserter, konferenser och föredrag på Kulturhuset.nu

Det finns oändliga möjligheter! Så sätt nu igång och publicera video på era webbplatser. Behöver du lite hjälp första gången för att komma igång så är det bara att ringa oss så hjälper vi gärna till.

Exempel på videotjänster som kan användas: Youtube, Vimeo, Viddler eller svenska Bambuser där du kan sända live-video från din mobil eller dator. Direkt från grönsakslandet eller klassrummet!

Och nu, min 12 sekunders video om dagens ekotips:

Denna videon spelade jag in med den inbyggda kameran i min bärbara dator med hjälp av tjänsten 12seconds. Det behöver inte vara krångligare än så. Och bara 5 minuter tog det.

Emanuel Hallklint Webbdesigner, Contentstrateg 070 532 40 49 emanuel@jarnakommunikation.se