Springsteen, en mästare i kommunikation…

hershey09_zornStod i ösregnet igår kväll och fascinerades av Bruce Springsteen. Vilken musikalisk mästare. Men också en genialisk kommunikatör. Han inledde med att spela ”Du ska inte tro det bli sommar”, en av våra allra käraste svenska folksånger och redan där var jag förälskad.

Han fortsatte sedan hela kvällen att kommunicera på flera sätt än med sin musik, på ett omedelbart, ärligt sätt. Tar ögonkontakt så fort han får chansen, pratar den lilla svenska han kan, tog säkert flera hundra personer i handen, lät en liten flicka få sjunga i hans mikrofon och lät publiken vara med och bestämma vilka låtar han skulle sjunga. Han log och skrattade sig igenom kvällen, och det i kombination med helt magisk musik fick mig att tappa andan.

Tror att många med mig gick hem med en härlig känsla i kroppen. Inte bara av musiken i sig utan även pga den känsla han skapat. En känsla av kontakt! Och för mig är det alltid en härlig känsla att få kontakt och nå fram. Kanske därför jag älskar att jobba med kommunikation.

Jag längtar alltid efter de ögonblick där jag kan få kliva in ett ögonblick i en annan människas värld och se hur världen ser ut därifrån. Besöka ett företag och  känna in dynamiken och andan som präglar kontoret. För att sedan hjälpa till att kommunicera ut det allra bästa och mesta till konsumenter, kunder eller patienter.

Härligt jobb jag har eller hur?

Maria Håkanson VD, Strateg, Copywriter 070 727 24 00 maria@jarnakommunikation.se