E-postkonfiguration

Inställningar vid konfiguration av e-postadress

Dessa uppgifter gäller dig som har ett e-postkonto på vårt webbhotell.

Använd dessa inställningar när du ska lägga till ditt nya e-postkonto i ditt e-postprogram på datorn (Thunderbird, Apple Mail, Outlook, eller liknande) surfplattan eller mobilen.

Vill du skapa en ny e-postadress eller ta bort en gammal e-postadress som ni inte längre använder, då kan du logga in på kontrollpanelen och göra det därifrån.

Behöver du mer suport? Ring: 08-551 733 33 eller mejla jesper@jarnakommunikation.se

Inställningar:

Användarnamn: Din e-postadress.
Lösenord: Använd ditt e-postkontos lösenord.
Server för inkommande mejl: mail.jarnakommunikation.se

• IMAP: Port 993
  • POP3: Port 995
Server för utgående mejl: mail.jarnakommunikation.se

• SMTP: Port 465
Inställningarna gäller med säker SSL/TLS. Autentisering krävs för IMAP, POP3 och SMTP.

Guider för olika e-postprogram:

Vill du veta mer?

• IMAP synkroniserar mellan servern och ditt mejlprogram (tex. Apple Mail eller MS Outlook). Meddelanden som markeras som lästa/borttagna/besvarade i mejlprogrammet kommer att visas som det även på mejlservern.
  • POP3 synkroniserar inte med mejlservern. Meddelanden som markeras som lästa/borttagna/besvarade i mejlprogrammet kommer inte att visas som det på servern. Detta betyder att framtida nedladdningar med POP3 kommer att visa alla meddelanden som olästa.
  • Utgående mejl skickas med SMTP.
  • Vi rekommenderar POP3 eller IMAP med SSL/TLS då de har bättre säkerhet i kommunikationen med mejlservern.